torsdag 3 juni 2010

Theo har börjat på dagis

Den 3:e maj började våran lille trollunge på dagis. Inskolning i två veckor, men han är ju så gott som inskolad där redan. Han kommer gå på samma avdelning som Noah ett par månader, sen flyttas Noah till avdelningen med 4-åringar. Så Theo har ju varit på dagis nästan varje dag och lämnat och hämtat storebror. Han bara traskade rätt in första dagen och tyckte det var toppen att han fick leka med alla leksakerna. Gulleplutt.

Efter första veckan lyckades han bli smittad med första dagisbacillusken, ögoninflammation. Så mitt i inskolningen fick det blir vård av sjuk Theo hemma i stället. Han var helt förstörd när jag lämnade Noah och han inte fick vara på dagis. Ett gott tecken är det ju ändå. Men med lite mediciner så tog vi kål på den bacillen och vi andra i familjen klarade oss.

Egentligen var det tänkt att han skulle börjat i slutet på augusti. Men förra året föddes så många barn i Rockneby, att dom inte vet var dom ska göra av alla som ska in på dagis. Så lite egoistiskt av hans mamma och pappa var det att låta honom börja nu. Han fick komma till samma dagisgård som Noah, sen byter man ju avdelning ju äldre man blir. Att slippa åka till två olika ställen när man ska lämna/hämta dom. Han känner sig hemma o trygg här.

Nu har det gått en månad, han har varit sjuk och hemma mycket, men han älskar sitt dagis. Och sina kompisar. Underbart att känna, men varje dag blir han världen lyckligast unge när mamma och pappa kommer och ska hämta honom. Han blir så till sig att han inte vet var han ska ta vägen, stampar på samma ställe. Noah däremot vill aldrig med hem, utan honom får man jaga.

1 kommentar:

Cissi sa...

Colin börjar inskolningen 6 september, hoppas det går lika bra(fast utan baciluskerna):-)