torsdag 20 januari 2011

Första Barnkalaset

I lördags bjöd Noah sina kompisar på sitt första barnkalas. Tyvärr kunde inte bästisen Melle komma på grund av sjukdom, eller snarare smittorisken av maginfluensa. Men han får komma en annan dag och då har Noah redan bestämt att vi ska ha Tacofest med hela familjerna. Underbar tanke, som vi självklart ska förverkliga. Björn åkte bort och lämnade Melles godispåse och den blev uppskattad, trots att han hade annat godis. Ni är så underbara i era kommentarer killar. Vi ses en annan dag.

Hur som morgonen var fylld av förväntan. Kommer dom snart? Hur mycket är klockan?..... Hela tiden frågade han detta. Theo och Dukto fick åka en runda till faster Sandra för att det skulle bli lite lugn och ro.... eller ja det kom ju åtta andra barn istället. Så lugn och ro var väl snällt sagt. Noah klädde sig i skjorta, gjorde sig fin i håret och så ringde det då på dörren. Och för många var detta första kalaset de gick på själva. Men det gick så bra, högt över mina förväntningar. För jag trodde att detta blir nog kaos. Men icke. Härligt att alla barn lyssnar när man säger något. Vi åt korv med bröd, drack läsk och myste. Så var det paketöppning, tack för alla fina presenter, Noah blev så glad. Sen vankades det chips och godis och istället för tårta ville Noah ha glass med strössel och chokladsås. Självklart skulle vi oxå ha fiskdamm. Och vad gör man inte för att uppfylla sina barns önskningar.

När barnen åkt hem infann sig ett lugn, man hörde tystnaden. Och nej jag skojar inte. För vilken ljudnivå dom kan uppnå. Men det var så roligt och alla var nöjda och glada.

1 kommentar:

Kalas sa...

Självklart ska det vara fiskdamm på kalaset, alla barns stora favorit..